ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Anul acesta, în mai multe capitale europene, Revelionul este marcat de măsuri sporite de securitate. La Paris, Bruxelles și Berlin vor fi în stradă mii de polițiști.

După atentatul de la Berlin, de luna aceasta, peste tot în Germania s-au luat măsuri speciale de securitate, iar dispozitivele de supraveghere video au împânzit orașele.

La Koln, în stradă vor fi mii de polițiști, după ce anul trecut autoritățile au fost prinse pe picior greșit de valul de agresiuni sexuale comise de migranți. Iar la Berlin, a fost arestat un tunisian de 40 de ani, bănuit că ar fi fost în contact cu Anis Amri, autorul atentatului din capitala germană.
Autoritățile din Koln au venit cu un nou concept de securitate, care să garanteze un Revelion pașnic și să șteargă imaginea de haos și insecuritate asociată acestui oraș anul trecut.

Peste 1500 de polițiști, dintre care 300 federali, vor fi desfășurați pe străzi pentru a asigura securitatea în noaptea dintre ani.

Vor fi sprijiniți de firme private de pază, dar și de unități mobile care să ajute femeile în cazul oricărui tip de agresiune.

În apropierea catedralei din Koln vor fi interzise focurile de artificii, iar accesul va fi restricționat.

După atentatul de la Berlin, peste tot în Germania s-au luat măsuri speciale de securitate, iar dispozitivele de supraveghere video au împânzit orașele.

Autoritățile au anunțat că aproximativ 55.000 de migranți cărora li s-a respins cererea de azil în Germania au părăsit de bunăvoie această țară. Un număr dublu comparativ cu anul trecut.

2016 a a fost anul cu cele mai grave atacuri armate și atentate teroriste din Europa.
În martie, 35 persoane au murit și peste 300 au fost rănite, la Bruxelles, pe aeroportul internațional Zaventem și în stația de metrou Malbeek, aflată la câțiva zeci de metri de instituțiile europene.

În iulie, un tunisian de 31 de ani, aflat la volanul unui camion, a lovit în mulțimea adunată la Nisa pentru focurile de artificii organizate cu ocazia Zilei Naționale a Franței.
Atentatul s-a soldat cu 86 de morți și sute de răniți, printre victime fiind si cetățeni români, dintre care unul a decedat.

Tot în iulie, un atac armat care a avut loc la Munchen, în Germania, s-a soldat cu moartea a cel puțin nouă persoane și cu rănirea altor 21 de oameni.

Și Turcia a fost lovită anul acesta de nenumărate atentate, în care aproape 200 de persoane și-au pierdut viața, iar alte câteva sute au fost rănite.