ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Revista Rolling Stone a reușit două performanțe jurnalistice în ultimele săptămâni. Interviul realizat de Sean Penn cu Joaquín Guzmán Loera, traficantul de droguri mexican supranumit "El Chapo" nu este singurul care a născut controverse. Jurnaliștii de la Rolling Stone au publicat recent și un interviu cu Alexander Zaldostanov, carismaticul lider al grupului de motocicliști "Lupii Nopții", apropiat și apărător al președintelui Vladimir Putin. 

 Presa occidentală i-a numit "Îngerii Ruși ai Iadului", care ar fi luat ca model o asociație de motocicliști din SUA. Dar "Lupii nopții" sunt, prin definiție, cu totul altceva. Crescuți în underground-ul moscovit, Lupii Nopții au devenit cel mai important club de motocicliști din Rusia, fiind considerați, de Occident, un mix de naționalism și cult al războiului.  Alții îi acuză că au devenit în ani "miliții auxiliare" ale Statului, jucând un rol activ, chiar dacă nu oficial, în războiul din Crimeea. Una peste alta, gruparea numără 5.000 de ruși patrioți, cu strânse legături cu Kremlinul, scrie Rolling Stone.

Articolul din Rolling Stone se numește "O armată de lupi pentru Putin". Jurnalistul revistei americane, Damon Tabor, l-a intervievat pe Alexander Zaldostanov, liderul grupării Lupii Nopții,  supranumit "chirurgul", apropiat al liderului de la Kremlin, pentru care a declarat chiar că este gata să moară.

Redăm mai jos o parte din articolul semnat de Damon Tabor din Rolling Stone:

Alexander Zaldostanov, președintele celui mai faimos club de motocicliști din Rusia, ne iese în întâmpinare după ce a înotat în apele calme al unui lac. Este un tip care nu trece prea ușor neobservat: înalt, tatuat, tot numai mușchi, scrie jurnalistul american. Părul îi atârnă pe spate, iar la gât are o cruce de argint: Merge mereu să inoate în lac pentru aproximativ o oră. Îl ajută să-și păstreze o stare de bine", spune despre el unul dintre locotenenții săi, un kazak înalt și masiv pe nume Aman, care fumează țigară de la țigară.
I se spune "chirurgul", are 52 de ani, a fost cândva medic dentist iar acum este șeful "Lupilor Nopții", cel mai mare club de motocicliști din Rusia. Și care se implică în tot felul de proiecte. Ultima săptămână a petrecut-o pregătind cel mai important eveniment al anului, o reuniune în orașul Sevastopol din Crimeea, anexată de Rusia în 2014. Acțiune care va însemna expoziții de motociclete, manevre militare și manifestații de stradă. 
 
Într-o seară, mi-a povestit, s-a întâlnit cu vicepreședintele Argentinei. Cu o săptămână înainte, a provocat la duel un reprezentant al guvernului local care s-a opus concesionării de către stat a unui teren care fusese dat Lupilor Nopții pentru desfășurarea unor reuniuni. Funcționarul a refuzat provocarea!

"Chirurgul", care se mândrește cu copia unui avion din al Doilea Război Mondial parcat lângă casă, și cu un tanc luat dintr-un studio cinematografic, spune:  "Argumentul războiului mă incită în acest moment. Pentru că eu sunt un războinic și lupt pentru țara mea. Vorbesc de ceea ce trebuie să înfrunte Rusia în această perioadă istorică. Mai ales rahatul în care vrea să ne bage America!"

"Noi suntem armata Rusiei. Dar nu vreau să întâlnesc niciun străin pentru că știu că nu vor scrie de bine. Eu voi fi mereu personaj negativ pentru ei. Sunt rău, sunt din banda lui Putin. Dar această bandă este primită cu flori. O să vezi asta la Sevastopol", imi spune "Chirurgul".

Îl întreb despre satanismul mondial, iar el răspunde: "Cel mai simplu exemplu este escaladarea abuzurilor sexuale. Ceea ce cândva era considerat păcat, pedofilia și homosexualitatea, acum se legalizează. Ba chiar li se permit să se căsătorească în Biserica Catolică! Preoții nu sunt doar trădători, ci și sataniști. Dacă aceste căsătorii sunt permise azi, mâine pedofilia va fi ceva normal, apoi sexul cu cadavre va fi OK, și dacă nu oprim asta, vom ajunge să vedem abisul iadului".