ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Revista americană Time i-a inclus miercuri pe președinții american Donald Trump și nord-coreean Kim Jong-un, pe Carles Puigdemont, fost lider al comunității autonome spaniole Catalonia, și pe Papa Francisc pe lista favoriților la câștigarea premiului Nobel pentru Pace pe anul 2018, care va fi anunțat vineri, la Oslo, de Comitetul Nobel.

Distincția este acordată în fiecare an unei persoane sau unui grup de persoane care a depus eforturi pentru promovarea păcii în lume. În 2017, premiul Nobel pentru Pace a fost acordat Campaniei Internaționale pentru Abolirea Armelor Nucleare (ICAN), carea a devenit astfel a 23-a organizație care câștigă acest premiu de la crearea lui, în 1901.

Potrivit Comitetului Nobel, în acest an există 331 de nominalizări pentru acest premiu, dintre care 216 persoane și 115 grupuri. Acesta este al doilea cel mai mare număr de nominalizări, după recordul din 2016. Procesul de selecție este bine păzit înainte de anunțarea premiului, iar nominalizările nu sunt făcute publice, dar acest lucru nu i-a oprit pe oameni să facă speculații cu privire la favoriți, notează Time în cea mai recentă ediție a sa.