ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 22:00:

Familia lui Archie Battersbee a fost anunțată că tratamentul care îl menține în viață pe copil va fi întrerupt sâmbătă la ora 10:00, a declarat organizația Christian Concern, care susține interesele familiei.
 
 
ACTUALIZARE 21:00:

În această seară, la scurt timp după ora 18.00, părinții lui Archie au aflat că au pierdut posibilitatea de a mai contesta decizia judecătorilor Curții Supreme potrivit căreia Archie nu ar fi suficient de stabil pentru a putea fi transferat de la Spitalul Royal London. Familia a rămas fără opțiuni legale de atac, prin care copilul să poată fi menținut în viață, după ce Curtea Europeană a Drepturilor Omului a refuzat să intervină în acest caz.

Știrea inițială:
 
Judecătorii Curții Supreme din Marea Britanie au respins cererea părinților lui Archie Battersbee, copilul de 12 ani aflat „în moarte cerebrală”, ca fiul lor să „moară cu demnitate” într-un centru de îngrijiri paliative, relatează Daily Mail
 
Judecătoarea Justice Theis de la Curtea Supremă din Marea Britanie a refuzat cererea părinților lui Archie ca fiul lor să fie mutat, pentru a „muri cu demnitate”, într-un centru de îngrijiri paliative, dar și cererea lor pentru un alt expert care să evalueze cazul.

Familia a făcut deja recurs împotriva deciziei. Mama copilului, Hollie Dance, care a promis că îi va oferi fiului ei respirație gură la gură dacă medicii vor refuza ca el să mai fie conectat la oxigen după ce îl vor deconecta de la suportul vital, a declarat: „Toate dorințele noastre ca familie au fost respinse de autorități. Suntem distruși, dar continuăm, pentru că îl iubim pe Archie și refuzăm să renunțăm la el.”

Copilul ar fi trebuit să fie deconectat de la suportul vital astăzi la ora 14:00, însă familia a depus urgent un recurs la Curtea de Apel, potrivit unui purtător de cuvânt al organizației Christian Concern, care ajută familia.

Medicii consideră că starea lui Archie este prea instabilă pentru a putea fi transferat și că mutarea lui cu ambulanța într-un alt loc „ar grăbi cel mai probabil deteriorarea prematură pe care familia dorește să o evite, chiar și cu echipament complet de terapie intensivă și personal în timpul călătoriei”.

Un judecător a fost de acord cu ceea ce au spus medicii astăzi. „Trebuie să rămână la spital... Sper că acum lui Archie i se va permite să moară în circumstanțe pașnice, [înconjurat] de familia care a însemnat atât de mult pentru el, așa cum și el a însemnat în mod clar atât de mult pentru ei”, a declarat acesta.

De asemenea, în motivarea hotărârii sale, judecătoarea Justice Theis a respins și cererea părinților pentru un nou expert care să evalueze riscurile transferului la un centru de îngrijiri, adăugând că înțelege „dragostea lor necondiționată și dăruirea față de Archie”.

Familia lui Archie s-a angajat să „lupte până la capăt” în încercarea lor de ultim moment de a-l transfera într-un centrul de îngrijiri unde să moară „cu demnitate”, un centru fiind deja pregătit să primească băiatul, potrivit unui purtător de cuvânt al familiei.

Medicii care l-au tratat pe copil în ultimele patru luni la spitalul Royal London l-au declarat pe Archie „în moarte cerebrală”, urmând ulterior o luptă juridică fermă, dar eșuată, a familiei sale pentru a-i da șansa copilului de a rămâne în viața, prin continuarea tratamentului, în speranța că s-ar putea recupera.

„Nu putem avea nici măcar posibilitatea de a fi în cameră împreună ca o familie, fără asistente. Nu există absolut nicio intimitate, motiv pentru care, din nou, instanțele continuă să dezbată cu privire la această moarte demnă. De ce nu avem voie să ne ducem copilul la un ospiciu și să petrecem ultimele sale clipe, ultimele zile împreună în cadru privat? De ce spitalul împiedică acest lucru?”, a declarat indignată mama pentru Times Radio.

Copilul se află în comă de când a fost găsit inconștient, pe 7 aprilie, în casa sa din Southend, Essex, după o „provocare” pe TikTok și este menținut în viață prin aparate, intervenții medicale, ventilație și tratamente medicamentoase.