ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Așa-zisa luptă împotriva stereotipurilor „rasiste” continuă și sunt vești proaste pentru deținătorii de conturi Disney + din Marea Britanie.
 
Platforma vrea să împiedice copiii sub șapte ani să urmărească provești din desene animate celebre precum Peter Pan, Dumbo și Pisicile aristocrate. Motivul:sunt discriminatorii,potrivit Daily Mail.

Platforma de streaming Disney a dat interzis oricărui copil mai mic de șapte ani să urmărească „Peter Pan”, clasicul desen animat din 1953, deoarece ar descrie „stereotipurile rasiale”. La fel de celebrele „Pisicile aristocrate” și „Dumbo” au căzut sub ghilotina corectitudinii politice a celor de la Disney, fiind eliminate din conturile copiilor din cauza aceluiași conținut.

Unul dintre părinți a povestit pentru Daily Mail: „Am vrut să-l văd pe Peter Pan cu fiica mea, dar nu l-am putut găsi nicăieri. Apoi mi-am dat seama că nu mai era nimic. Pur și simplu au fost eliminate din conturile copiilor. A fost șocant”. Principalul motiv  pentru care Peter Pan este acum interzis ar fi acela că prezintă un trib de nativi americani ai cărui membri sunt denumiți „pieile roșii”.
 
Între timp, desenul animat „Pisicile aristrocrate”, din 1970, se face vinovat pentru că are ca personaj o felină siameză pe nume Shun Gon, ai cărei ochi înclinați și dinți proeminenți sunt considerați o caricatură a oamenilor de origine asiatică. De un film realizat în 1941, care a încântat generații de copii, precum clasicul „Dumbo”, cu micuțul elefant zburător, este acuzat acum de „discriminare”? Pentru că ar fi ridiculizat sclavii afro-americani de pe plantațiile din statele sudice ale Americii.
Decizia de a interzice filmele din conturile copiilor de pe Disney + a fost luată de un grup de experți externi, care au evaluat dacă conținutul „reprezintă un public global”. Deși filmele rămân disponibile pe conturile pentru adulți, ele vin cu un mesaj de avertizare care spune: „Acest program include interpretări negative și / sau de maltratare a oamenilor sau a altor culturi. Aceste stereotipuri erau greșite atunci și sunt și acum”.