ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Joe Biden a decis să scoată bustul lui Churchill din Biroul Oval  și a pune în locul său sculpturi și opere de artă reprezentând activiști pentru drepturile minorităților, precum negrii și latino-americanii.

Churchill, „dat afară” și de Obama
 
Bustul lui Churchill a fost eliminat și de Barack Obama când a preluat funcția. Gestul său a fost interpretat la acea vreme de Boris Johnson, care încă nu era premier, un ”afront ”la adresa Regatului Unit. Bustul fostului premier britanic a fost readus la locul său de Donald Trump, scrie Daily Mail.

Nigel Farage, un aliat al lui Trump și lider al partidului Reform UK, spune că eliminarea bustului arată că Biden nu va fi un „mare prieten” al Marii Britanii. El a declarat pentru BBC: „Dacă acest lucru se connfirmă, nu mă va surprinde deloc, deoarece Joe Biden este anti-Brexit. Joe Biden este în favoarea Uniunii Europene. Joe Biden este în favoarea cauzei naționaliste irlandeze. Joe Biden era vicepreședinte când Obama a venit aici în 2016, ne-a privit de sus în jos și a spus că, dacă îndrăznim să votăm pentru independență, vom ajunge la coada Europei. Deci, nu vă așteptați ca Biden să fie un mare prieten al acestei țări, el nu va fi”.

Biden a scos din Biroul Oval și tablouri ale lui George Washington, Abraham Lincoln, Franklin D. Roosevelt, Thomas Jefferson și Alexander Hamilton, împreună cu bustul lui Daniel Webster, fost senator care a apărat Uniunea, și, bineînțeles și Churchill.
 
În locul lor vor fi aduse statuia lui Cesar Chavez, activistul pentru drepturile civile din America Latină, precum și o serie de fotografii de familie. Julie Chavez Rodriguez, șefa Biroului pentru afaceri interguvernamentale de la Casa Albă, este nepoata lui Cesar Chavez. De asemenea, busturi ale activiștilor negri Martin Luther King Jr. și Rosa Parks vor trona în Biroul Oval.