ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Secretarul american de stat Rex Tillerson a declarat marți, în Comisia pentru Relații Externe a Senatului, că relația dintre SUA și Rusia se află la un minim istoric, dar că administrația de la Washington își propune să aducă stabilitate în aceste relații, transmite Reuters, preluata de Agerpres.
 
Întrebat în legătură cu un proiect de lege cu privire la impunerea de noi sancțiuni împotriva Rusiei, ce ar putea fi supus la vot chiar săptămâna aceasta, Tillerson a afirmat: „Avem o plajă largă de probleme dificile cu rușii (...) relația noastră este la un minim istoric și se deteriorează în continuare. Obiectivul nostru este să stabilizăm situația'.

„Lucrăm în câteva zone îndeosebi pentru a vedea dacă putem stabili dacă există o bază pentru reinstituirea unui tip de relație de lucru cu guvernul rus care să fie în interesul nostru. Sunt în curs eforturi în Siria, mai precis„, a declarat șeful Departamentului de Stat, cu prilejul audierii. 

Potrivit agenției Reuters, senatorii americani au ajuns la un acord cu privire la impunerea de noi sancțiuni împotriva Rusiei în legătură cu presupusa sa implicare în alegerile prezidențiale din SUA din 2016, dar și cu anexarea regiunii ucrainene Crimeea în 2014 și sprijinul față de guvernul de la Damasc în războiul din Siria. Setul de măsuri cuprinde și o prevedere care urmărește să împiedice Casa Albă să atenueze, să suspende sau să elimine sancțiunile fără aprobarea Congresului.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews