ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rusia, aliată a regimului sirian al președintelui Bashar al-Assad, poartă „responsabilitatea”pentru atacurile chimice în Siria, a declarat marți la Paris secretarul de stat al SUA, Rex Tillerson, citat de AFP, potrivit Agerpres.

„Chiar ieri, peste 20 de civili, în majoritate copii, au fost victime ale unui presupus atac cu clor'”, a afirmat Tillerson în timpul semnării unui parteneriat împotriva armelor chimice.

„Indiferent de cine este autorul atacurilor, Rusia poartă în ultimă instanță responsabilitatea pentru victimele din Ghouta Orientală'” în Siria, a adăugat șeful diplomației americane, amintind că Moscova a semnat un acord cu Statele Unite în 2013 cu privire la dezmembrarea arsenalului chimic sirian.

Șeful Departamentului de Stat al SUA i-a reproșat Moscovei că a blocat în Consiliul de Securitate al ONU reînnoirea mandatului anchetatorilor internaționali privind utilizarea armelor chimice în Siria.

Tillerson a pus se pare sub semnul întrebării întreaga acțiune a Rusiei în criza siriană, inclusiv în cadrul procesului de pace: ''Eșecul Rusiei de a rezolva problema armelor chimice în Siria ridică întrebarea relevanței sale în rezolvarea crizei pe ansamblu''.