ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Washingtonul va trage la răspundere pe fiecare și pe toți cei care atacă nevinovați oriunde în lume. Afirmatia a fost făcută de șeful diplomației americane, Rex Tillerson.
 
Comentariul vine în contextul în care Tillerson va fi la Moscova între 11 și 12 aprilie, o vizită prevăzută de mult timp și care ar putea fi una crucială pentru conflictul din Siria.

Prezent la întrunirea miniștrilor de externe ai grupului G7, al națiunilor industrializate, care se desfășoară în Italia și a cărei agendă va fi dominată de situația din Siria și atacul chimic lansat săptămâna trecută, Rex Tillerson a depus o coroană de flori la memorialul unor italieni uciși de naziști în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. 

Șeful diplomației americane a mai spus că toți cei prezenți la reuniunea din Italia trebuie să se dedice pedepsirii tuturor celor care au comis crime împotriva nevinovaților oriunde în lume. 

Comentariile oficialului american sunt considerate o referire la atacul chimic lansat săptămâna trecută în Siria. Secretarul de stat al SUA va discuta cu omologii săi din grupul G7, în scopul de a ajunge la o poziție comună cu privire la Siria și cu privire la sprijinul pe care Rusia continuă să îl acorde președintelui sirian, Bashar al-Assad.

Marți seara, din Italia, Rex Tillerson va pleca la Moscova, unde se va întâlni cu omologul sau rus, Sergei Lavrov, iar întrevederea se anuță a fi complicată.
 
Mai ales după ce televiziunea de stat siriană a difuzat un comunicat al Rusiei și Iranului, în care cele douî țări au avertizat SUA că dacă mai bombardează Siria, vor riposta.
 
Întrebarea care se pune acum e care sunt obiectivele SUA în privința Siriei:  nimicirea Statului Islamic sau înlocuirea lui Bashar al Assad.  Sau chiar o combinație între cele două.