ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sute de rezidenți din Pisa au organizat un protest împotriva cerând tutoror locuitorilor din orașul să semneze o petiție împotriva construcției unei moschei la doar 400 de metri apropiere de principala atracție turistică, Turnul Înclinat.

"Trebuie să oprim construcția de noi moschei pentru a împiedica Italia în a deveni o suburbie islamică, să evităm să ne pierdem identitatea" a declarat un deputat de dreapta, Daniela Santache,  care este liderul "Campaniei Nu Moscheilor", potrivit rt.com.

"Pentru asta organizăm petiția, pentru a organiza un referendum, avem strânse mai multe semnături decât necesită legea. Întâi, trebuie să creem o lege care să reguleze moscheilor și acțiunile imanului și după să purtăm discuții" a afirmat aceasta.

Informații conform cărora autoritățile locale din Pisa au aprobat construcția moscheii la 400 de metri de obiectivul turistic au apărut în presa italiană în august. Imediat, un egiptean de religie creștină a lansat o petiție #nomoschea împotriva construcției.

Semnăturile sunt necesare pentru a lansa un referendum local pe soarta construcției de moschei. Acesta ar putea fi organizat cel mai devreme în luna noiembrie. Petiția ar fi strâns deja 2500 de semnături, conform organizatorilor.

 

d