ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Democrații riscă să piardă Camera și Senatul la alegerile din SUA și deja se anunță probleme cu votarea. În Arizona, de exemplu, se raportează că alegătorii republicani nu mai pot vota pentru că „s-au stricat mașinile”. Celebrele... Dominion, probabil.

Autoritățile din comitatul Maricopa, Arizona, au confirmat marți dimineață, în cadrul unei conferințe de presă, că aproximativ 20% dintre centrele de vot din comitat se confruntă cu probleme, transmite și Epoch Times

În Philadelphia, oficialii din cel mai populat oraș din Pennsylvania au impus pe 8 noiembrie schimbări de ultim moment în procesarea buletinelor de vot, ceea ce ar putea întârzia numărarea voturilor, mai informează Epoch Times.

Toate mașinile din comitatul Mercer, New Jersey, care cuprinde orașul Princeton, nu au funcționat pe 8 noiembrie, au declarat oficiali electorali, citați în alt articol de aceeași sursă.

Al 45-lea Președinte al Statelor Unite, Donald Trump, a votat la alegerile parțiale - MIDTERMS 2022 - la o secție din Palm Beach, alături de soția sa Melania Trump, informează agențiile de presă.

„Este o onoare să mă aflu aici. Am intrat, am vorbit cu cei aflați înăuntru, am votat aici în Palm Beach.

Cred că vom avea o seară grandioasă și va fi minunat să urmărim ceea ce se întâmplă. 

Trebuie să vă decideți în această seară și trebuie să mergeți să votați. Mergeți și votați pentru cine trebuie să votați.

Acestea sunt niște alegeri foarte importante și sperăm că se va întâmpla ceea ce este corect să se întâmple.

Cred că sunt candidați grozavi și care au avut campanii foarte bune. Cred că oamenii vor ieși la vot gândindu-se la problema criminalități, la taxe. Știți că avem cele mai mari reglementări în această direcție, știți că democrații vor să crească taxele, noi vrem să le ținem mici.

Trebuie să închidem granițele și trebuie să facem asta rapid și să continuăm să ne protejăm țara, altfel țara noastră va fi distrusă. Trebuie să luptăm cu crima, să încercăm să păstrăm taxele mici și trebuie să facem ceva legătură cu granițele”, a declarat Donald Trump , citat și de Palm Beach Post, după ce a ieșit din secția de votare.

Donald Trump a promis și un anunț important pe 15 noiembrie, când se va cunoaște noua configurație a Congresului. Este posibil să fie vorba de anunțul oficial privind candidatura sa în alegerile prezidențiale din 2024. Ron DeSantis, guvernatorul Floridei pentru care a și votat acum Trump, ar putea deveni candidatul ales pentru a fi vicepreședintele SUA, în campania pentru 2024.

Corespondenta Antena 3 „CNN” în SUA, Camelia Ureche, susține în corespondența sa intitulată „Oamenii mi-au spus că ies la vot pentru că acum se alege drumul Americii - spre Evul Mediu sau spre viitor” că „Cei cu care am stat de vorbă mi-au spus că sunt alegeri importante și că da, vor ieși la vot pentru că, din punctul lor de vedere, în momentul de față se alege drumul pe care America îl va urma: se va întoarce în trecut, în Evul Mediu, sau va evolua. Și au dat și exemple: vorbim despre inflație, vorbim despre economie, vorbim despre războiul din Ucraina, vorbim despre legea avortului, despre regimul armelor.

Înțelegem că republicanii reprezintă „evul mediu” și democrații „viitorul luminos”. E bine. Corespondenta Ureche se pare că are bine format și ochiul și timpanul.