ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Banca centrală a Ungariei, criticată în trecut pentru achiziția de opere de artă și proprietăți imobiliare, a cumpărat 112 pistoale și 200.000 de gloanțe pentru forțele sale de securitate, invocând printre motive criza imigranților și posibile amenințări cu bombă.

Informația privind cumpărarea de muniție și arme a fost publicată pe un site pentru achiziții publice, scrie businessinsider.com.

Măsurile de protecție sunt necesare din cauza creșterii "riscurilor de securitate la nivel internațional", inclusiv amenințări teroriste și cu bombă, dar și din cauza imigrației, a afirmat guvernatorul băncii, Gyorgy Matolcsy, într-un răspuns scris la o întrebare adresată de un parlamentar.

Matolcsy, un aliat al premierului Viktor Orban, susține că banca centrală are dreptul de a-și cheltui profitul. În mod tradițional, banca transfera profitul la bugetul de stat, iar în cazul în care ar înregistra pierderi acestea trebuie acoperite de contribuabili.