ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Candidatul democrat la alegerile prezidențiale din SUA Robert F. Kennedy Jr. a acuzat recent Agenția Centrală de Informații (CIA) pentru asasinarea unchiului său, președintele John F. Kennedy, în 1963.

Kennedy Jr., fiul senatorului asasinat Robert F. Kennedy, a făcut acuzația duminică, în emisiunea lui John Catsimatidis la „Cats Roundtable” de la postul WABC 770 AM, relatează Epoch Times. Teoriile despre asasinarea lui John F. Kennedy au rezistat de-a lungul deceniilor, mulți speculând că CIA, fostul președinte Lyndon B. Johnson, mafia, KGB-ul sovietic, Jackie Onassis Kennedy sau regimul Fidel Castro – sau o combinație dintre aceștia – ar fi fost implicați în asasinarea sa.

„Există dovezi copleșitoare că CIA a fost implicată în uciderea lui. Cred că este dincolo de orice îndoială rezonabilă în acest moment”, a spus Kennedy despre incidentul din noiembrie 1963 din Dallas, Texas. „Dovezile sunt copleșitoare că CIA a fost implicată în crimă și în mușamalizarea acesteia”, a adăugat el.

Pentru susținerea unora dintre afirmațiile sale, Kennedy a făcut referire la cartea „JFK and the Unspeakable”, scrisă de James Douglas. Cartea susține că președintele Kennedy a fost asasinat pentru că a urmărit pacea în timpul Războiului Rece și a fost apoi ucis de propriul său aparat de securitate.

Guvernul federal a concluzionat, în timpul raportului Comisiei Warren, că cel care l-a împușcat, Lee Harvey Oswald, a fost singurul suspect în asasinat. În raport au spus că nu există dovezi credibile care să arată că acesta a făcut parte dintr-o conspirație mai largă pentru asasinat.

Oswald a fost împușcat și ucis de presupusul asociat al mafiei din Chicago, Jack Ruby, la două zile după ce Oswald a fost acuzat de asasinat. Ruby a fost mai târziu închis pentru crimă și condamnat la moarte, dar a murit în închisoare câțiva ani mai târziu.

CIA a negat orice implicare în moartea fostului președinte. Un articol publicat pe site-ul agenției de informații susține că este o „minciună” legătura care a fost făcută între CIA și „asasinarea lui Kennedy”, susținând că a făcut parte dintr-o campanie de „dezinformare” a KGB-ului sovietic și apoi a fost criticat regizorul Oliver Stone pentru filmul acestuia din 1991 „JFK”, care susținea cu tărie că CIA și alți oficiali federali ar fi fost implicați în asasinat.