ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Robert F. Kennedy Jr. a acuzat trei corporații gigant pentru distrugerea clasei de mijloc din America, în „cârdășie coruptă” cu guvernul.

Într-un interviu din 27 august cu gazda Newsmax Eric Bolling, candidatul la președinția SUA Robert F. Kennedy Jr. a criticat trei giganți corporatiști pentru că au făcut mai dificil și mai costisitor pentru americani și pentru familiile americane să dețină o casă. 

„Aceste trei companii gigantice – BlackRock, State Street și Vanguard – dețin 88% din S&P 500, este ceva în neregulă cu asta. Acum au țintit casele unifamiliale, din acest motiv vedem că aceste case au ajuns la prețuri neobișnuite”, au spus Robert F. Kennedy, potrivit newsbusters.org.  

„Atât de mulți oameni pe care îi cunoașteți și pe care îi cunosc au avut experiența de a primi o ofertă pentru casă, cineva care intră cu o ofertă în numerar și le ia casele, iar [cei păgubiți] încearcă să-și dau seama despre cine este vorba și este un LLC (societate cu răspundere limitată). Ei bine, aceste LLC sunt, de fapt, deținute de către aceste trei mari companii și știți că acum sunt pe cale să dețină 60% din casele unifamiliale din această țară până în 2030”, a adăugat el.

RFK Jr. a recomandat guvernului federal să ia măsuri împotriva acestor trei companii și să folosească codul fiscal astfel încât „să nu poată face această crimă – [adică] să ia toate casele și apoi să ridice prețul chiriilor”. Candidatul la președinție a pledat pentru „împrumuturi cu trei la sută acordate americanilor, cu garanții federale” pentru a-i ajuta pe americani să își cumpere case.

Potrivit lui RFK Jr., oamenii nu acordă atenție la ceea ce el a descris drept o „cârdășie coruptă” între guvern și puterea corporatistă. El a spus că acest duo „elimină bogăția clasei de mijloc din America și distruge viețile lucrătorilor săraci din această țară”.

„Întregul sistem este manipulat împotriva noastră. Iar aceste corporații, din cauza complicității guvernului cu acești oameni bogați la nord de Richmond au cizmele pe gâtul fiecărui american... bogăția este furată de către corporații cu cooperarea acestor agenții guvernamentale”, a adăugat RFK.

În timp ce, din cauza acestor trei corporații, familiile tinere americane au dificultați mai mari să dețină locuințe, acestea sunt, de asemenea, criticate pentru că au susținut impunerea criteriilor ESG – sistemul de guvernanță corporativă, socială și de mediu, asupra americanilor și a companiilor americane. RFK Jr. este cel mai recent politician care a tras un semnal de alarmă, în urma mărturiilor unor oficiali publici în fața Congresului.