ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rusia ar trebui să consolideze capacităţile nucleare strategice, ca reacţie la acţiunile agresive ale Statelor Unite, afirmă vicepremierul rus Dmitri Rogozin, propunând revenirea la practica Războiului Rece de instruire a civililor ruşi pentru a face faţă unui eventual conflict atomic.

Statele Unite produc dezechilibre în balanţa nucleară prin dezvoltarea unor noi tipuri de arme, a declarat Dmitri Rogozin - potrivit agenţiei Reuters, citată de Mediafax - după o reuniune a Consiliului rus pentru Securitate, coordonată de preşedintele Rusiei, Vladimir Putin.

"Rusia nu are altă opţiune decât să reacţioneze la capacităţile militare agresive ale Statelor Unite", a afirmat Rogozin, vicepremierul rus responsabil de Industria militară.

"Măsurile pentru contracararea agresorului ar putea include acţiuni de consolidare a capacităţilor nucleare strategice ruse, adică măsuri reciproce, pentru a ne asigura că nu îi va veni cuiva vreo idee nebunească", a spus Rogozin.

"Ar putea fi şi alte măsuri, astfel încât populaţia, în cazul în care ar fi vizată de acest tip de atac, să poată evita pierderi colosale... Trebuie reconcepute sistemele de apărare civilă", a subliniat Dmitri Rogozin.