ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mai mulți indivizi înarmați au reținut șapte membri ai misiunii ONU în Libia, printre aceștia făcând parte și un cetățean român.

Totul s-a petrecut la 50 de kilometri de Tripoli, după ce inițial a avut loc un atac împotriva convoiului, potrivit AFP.

Atacul a fost confirmat de misiunea ONU în Libia, iar UNSMIL a anunțat că nu sunt victime.

„Misiunea de sprijin a Organizației Națiunilor Unite în Libia (UNSMIL) confirmă că un convoi al Națiunilor Unite a fost lovit miercuri, în timp ce se afla pe drum între Sorman și Tripoli", a declarat o purtătoare de cuvânt într-un comunicat.

Ostatici au fost „eliberați și sunt toți teferi" după câteva ore de la atac, a precizat generalul Najmi al-Nakoua.

 Abdallah al-Lafi, un oficial libian implicat în negocierile care au dus la eliberarea personalului ONU, a declarat că ostatici sunt la o secție de poliție din localitatea Surman, urmând ca ulterior să călătorească la Tripoli.

Cinci bărbați, inclusiv un român, și două femei, făceau parte din convoiul ONU care a fost atacat de trei indivizi.

al-Lafi a mai declarat că atacatorii au răpit personalul ONU cu scopul de a negocia eliberarea unor rude închise la Tripoli.

Membrii personalului diplomatic și cetățenii străini au fost în mod regulat vizați de tentative de răpire după prăbușirea regimului Gaddafi.

Până în anul 2014, cele mai multe reprezentanțe diplomatice, inclusiv misiunea ONU în Libia, au părăsit țara și operează din statele vecine.

Sediul UNSMIL este în orașul Tunis, capitala Tunisiei, însă membrii misiunii întreprind deseori călătorii în Libia.