ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Românii din Ucraina cad victime războiului din estul separatist al țării. Ultimul român care a pierit în conflictul dintre Rusia și Ucraina, în Donbas, este Pavel Bilic în vârstă de 38 de ani. La 16 octombrie 2018, bărbatul, originar din regiunea Cernăuți, a căzut pe câmpul de luptă din estul Ucrainei, în apropiere de localitatea Mariinka, scrie lyberti.com.

Potrivit Centrului de presă al Operațiunii Forțelor Unite, Pavel Bilic în vârstă de 38 de ani, originar din localitatea românească Costiceni, raionul Noua Suliță, a fost împușcat mortal de un lunetist.

Pavel Bilic făcea parte din Brigada 28 Mecanizată a Forțelor Armate ale Ucrainei. În 2017 a fost înrolat în armată în bază de contract.

Acasă i-au rămas părinții îndurerați și o fiică – elevă în clasa a X-a. În ultima perioadă militarul locuia în regiunea Vinița.