Românii din Ucraina cad victime războiului din estul separatist al țării. Ultimul român care a pierit în conflictul dintre Rusia și Ucraina, în Donbas, este Pavel Bilic în vârstă de 38 de ani. La 16 octombrie 2018, bărbatul, originar din regiunea Cernăuți, a căzut pe câmpul de luptă din estul Ucrainei, în apropiere de localitatea Mariinka, scrie lyberti.com.

Potrivit Centrului de presă al Operațiunii Forțelor Unite, Pavel Bilic în vârstă de 38 de ani, originar din localitatea românească Costiceni, raionul Noua Suliță, a fost împușcat mortal de un lunetist.

Pavel Bilic făcea parte din Brigada 28 Mecanizată a Forțelor Armate ale Ucrainei. În 2017 a fost înrolat în armată în bază de contract.

Acasă i-au rămas părinții îndurerați și o fiică – elevă în clasa a X-a. În ultima perioadă militarul locuia în regiunea Vinița.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.