ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ungaria a refuzat miercuri să se ralieze unei declarații euro-africane ce recunoaște „avantajele migrației în ceea ce privește dezvoltarea”, adoptată într-o conferință ministerială în Maroc la care au participat șaizeci de țări din Europa și Africa, informează agențiile AFP și MTI. România, care nu a respinst documentul, a fost reprezentată de ministrul de Externe Teodor Meleșcanu.

Declarația „descrie migrația ca un fenomen necesar pozitiv și favorabil ce contribuie la dezvoltarea globală, noi considerăm că aceasta este o abordare dezechilibrată și o dezaprobăm”, a afirmat ministrul ungar de externe Peter Szijjarto.

Proiectul de buget prezentat miercuri de Comisia Europeană prevede tăierea de fonduri în cazul neprimirii de migranți.

„Poziția noastră este că trebuie să ne concentrăm asupra mijloacelor de a opri imigrația ilegală și nu să o încurajăm”, a spus el la această conferință desfășurată la Marrakech.