ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un oficial de la Moscova admite că rachetele Iskander, desfășurate recent în enclava Kaliningrad, sunt îndreptate și pot nimici în caz de conflict armat elementele de infrastructură ale scutului antibalistic american.

General colonel în rezervă al armatei ruse, Vladimir Shamanov, a fost numit  după alegerile legislative de luna trecuta, presedinte al Comisiei pentru Aparare din Duma de Stat.

"Evident că aceste rachete vor fi îndreptate împotriva acelor obiecte care strică echilibrul de forțe, adică cele care au fost deja amplasate sau care vor fi montate în cadrul așa-numitului sistem de apărare antirachetă. Dispunem de o încărcătură cu o precizie uimitoare. Cum ar spune artileriștii: lovește direct la țintă. Cu alte cuvinte abaterea de la ținta propriu-zisă este mai puțin de 1 metru",  a spus Shamanov conform tvr.ro

În prezent, Polonia și România găzduiesc elemente ale sistemului antirachetă american. Oficialii NATO și cei de la București dau asigurări că baza de la Deveselu are un caracter pur defensiv.

Totodată, generalul Șamanov a declarat că Rusia ar putea desfășura în Cuba un regiment de trupe aeropurtate.

Șamanov consideră că Moscova ar trebui să acționeze în sensul restabilirii bazelor sale militare în țările pe teritoriile cărora existau astfel de baze în perioada sovietică, scrie Agerpres..