ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


România a fost din nou luată la țintă de Nigel Farage, unul dintre politici britanici care a influențat decisiv ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

În timpul unei dezbateri aprinse la show-ul pe care îl susținea la postul de radio LBC, fostul lider UKIP a avut un schimb dur de replici cu un apelant care a considerat că afirmațiile lui Farage au fost ofensatoare. Cotidianul Daily Express a publicat un articol în care descrie acest incident.

Anterior în timpul emisiunii, fostul lider eurosceptic a sugerat că țărilor din Europa de Est nu ar fi trebuit să li se permită aderarea la blocul comunitar în anul 2007, deoarece acestea "nu au făcut tranziția" de la modul în care au trăit sub "dominația comunistă".

El a sugerat că divorțul de Bruxelles a fost un lucru bun pentru Marea Britanie sugerând că este "de necrezut" apartenența țării sale într-o uniune politică alături de România. Farage a făcut aluzie la celebra Ordonanță de Urgență dată recent de guvernul României, care ar fi dezincriminat abuzul în serviciu pentru funcționarii publici în cazul în care prejudiciul este mai mic de 200.000 lei (38.000 lire sterline).

Un apelant care s-a prezentat sub numele de Tony, a intrat într-o dezbatere aprinsă cu politicianul populist-extremist atrăgându-i atenția că ordonanța a fost retrasă la protestele străzii, dar după acest argument Farage s-a dezlănțuit spunând că: "Sincer, ei nu ar fi trebuit lăsați niciodată să se alăture Uniunii Europene!". Nemulțumit de această remarcă, cel care a intrat în direct l-a acuzat pe Farage de #rasism: "Cred că ești un rasist și eu consider că e o ofensă modul în care ai vorbit despre România și români" i-a spus indignat acestuia. El a argumentat că și politicienii britanici "gestionează prost" bugete de mii de lire, cerându-i lui Farage să explice diferența. Acesta a răspuns: "O să-ți spun, Tony, diferența este că există o corupție absolut endemică în întreaga societatea românească și acest lucru este susținut de fiecare raport independent pe care îl primim. Mai mult decât atât Tony, este o țară în care până la patru milioane de persoane sunt discriminate incorect din cauza rasei lor și mi se pare foarte greu de acceptat că suntem într-o uniune politică cu un stat precum România”. El a terminat spunând că: "Asta nu înseamnă că eu spun faptul că românii sunt oameni răi, există o mulțime de oameni minunați din România pe care i-am întâlnit".