ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Armata română a ridicat de patru ori avioane militare, doar anul acesta, deoarece piloții ruși s-au apropiat prea mult de spațiul aerian al României. Declarația îi aparține șefului forțelor aeriene române și a fost făcută luni la baza de la Kogălniceanu, acolo unde au ajuns două aeronave F-22 RAPTOR, conform Digi24.

Informația apare în contextul în care două avioane militare F22 Raptor au aterizat la aeroportul militar Mihail Kogălniceanu.

Două avioane F 22 Raptor au aterizat luni pe Aeroportul 'Mihail Kogalniceanu' din Constanțța, în cadrul exercitiului Atlantic Resolve. Avioanele F 22 Raptor se află pentru prima dată in Romania. Sunt avioane de vanatoare de generatia a 5-a cu un singur loc, invizibile pe radar si capabile de misiuni aer-aer dar si aer-sol.

Tot luni, președintele Barack Obama a cerut țărilor NATO să sporească bugetul destinat apărării, 'să sprijine aliații din linia întâi, Polonia, România și statele baltice", în fața amenințării Rusiei.