ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cel mai recent studiu al agenției europene Eurofound a scos la iveală că lider la ore suplimentare în Europa este Marea Britanie,  in timp ce România ocupă primul loc în Europa la ore muncite.

În Marea Britanie un angajat lucrează în medie cu trei ore si jumătate mai mult decât numărul legal de ore stipulat pentru o săptămână. Pe locul secund se află Olanda cu trei ore, în timp ce Germania ocupă locul trei cu o medie de 2,6 ore suplimentare. Deși săptămâna legală de muncă este de 37,7 ore, în medie nemții lucrează 40,3 ore.

Chiar și cu orele suplimentare, aceste țări nu reușesc să depășească România. Cele 40,3 ore ale angajatului din Germania sunt depășite de numărul total de ore muncite din Portugalia (40,4), Luxemburg și Marea Britanie (40,9), în timp ce România este lider cu un număr total de 41 de ore muncite, conform site-ului mariustucă.ro.

La polul opus, angajații din Finlanda și Franța petrec cel mai puțin timp la locul de muncă, 37,3 ore.