ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


România, Germania, Italia şi Bulgaria vor fi gazdele celui mai mare exercițiu aerian din Europa de după sfârșitul Războiului rece. Exerciţiu este lansat de SUA şi vor participa 4.800 de militari din 11 ţări, relatează Daily Telegraph.

Cei aproape 5000 de soldații din 11 țări vor participa la "operaţiuni aeropurtate multinaţionale simultane" în cele patru țări ce se vor desfășura pe o perioadă de patru săptămâni, începând se sâmbătă, a anunţat armata americană într-un comunicat.

"Swift Response 15 este cel mai mare eveniment de antrenament aerian al Aliaţilor de pe continent de la sfârşitul Războiului Rece", potrivit comunicatului armatei americane din Grafenwohr.

Exercițiul își propune să ajute forțele de reacție rapidă de a lucra în echipă, precum și să demonstreze că trupele Alianței pot acționa rapid pentru menținerea sigură și puternică a Europei.

Cel mai important exercițiu se se va desfăşura la 26 august, când avioanele de război ale Aliaţilor vor lansa peste 1.000 de paraşutişti şi echipamente în zona poligonului de antrenament Hohenfels, din Germania.