ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Juan Guaido, cel auto-proclamat președinte al Venezuelei, a pierdut poziția de șef al Parlamentului din Venezuela, ca urmare a unei sesiuni de vot haotice ce a avut loc duminică, informează agenția DPA.

Adunarea Parlamentară a Venezuelei l-a ales ca șef pe Luis Parra, în timp ce Guaido acuză că el și susținătorii săi nu au fost lăsați să intre în clădirea Parlamentului.

Parra a fost ales cu voturile membrilor partidului președintelui Maduro și cu cele ale unor foști aliați ai lui Guaido, menționează Dpa.

Până în decembrie, Parra a fost un membru al partidului de opoziție „Întâi Justiție”, ce face parte din coaliția ce-l susținea pe Guaido. A fost exclus din partid pe baza unor acuzații de colaboraționism cu regimul președintelui Maduro, pe care l-ar fi susținut ca urmare a primirii unor mari sume de bani.

Juan Guaido s-a autoproclamat președinte al Venezuelei pe 23 ianuarie 2019, iar pe 8 februarie, președintele Iohannis a anunțat că-l recunoaște pe acesta drept șeful statului venezuelean.

La aproape un an de la această mutare, Guaido se află izolat în Venezuela, fără sprijin popular și cu regimul Maduro consolidat.