ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce senatorul democrat Bernie Sanders, aspirant la candidatura pentru Casa Albă, a criticat viteza redusă la Internet de care beneficiază americanii, comparând America și România, românii au declanșat o campanie amuzantă online. 

In timp ce unii români au considerat comentariile lui Sanders o ofensă, pentru că senatorul american vede România ca pe o țară din lumea a treia, alții au făcut haz, scrie stiripesurse.ro

Vineri dimineața a fost lansată o aplicație online, berniespeedtest.com, prin care se poate verifica viteza conexiunii la internet. Rezultatele sunt comparate cu viteza medie a conexiunilor din București și prezentate alături de un mesaj cu poza lui Bernie Sanders.

Anterior, în cursul zilei de joi, inclusiv agenția americană Associated Press a realizat un articol despre reacția internauților români la declarația lui Sanders. "Faceți viteza de internet a americanilor din nou măreață: Invadați America!", a fost una dintre cele mai gustate glume.

Un alt internaut îi propunerea lui Sanders ca SUA să elimine vizele, pentru ca inginerii români să poată ajuta la creșterea vitezei de internet a americanilor. Avenția de voiaj paravion.ro i-a oferit lui Sanders bilete de avion gratuite pentru a experimenta viteza internetului din România.