ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Andrei Burnaz (32 ani) și Andreea Cristea (31 ani) se aflau la Londra, într-o excursie. Escapada în capitală Marii Britanii trebuia să fie una de neuitat, mai ales că tinerii sărbătoreau ziua de naștere a lui Andrei. Planul lor s-a năruit însă în momentul în care mașina atacatorului de la Londra a intrat în pietonii care se aflau pe podul Westminster. Cei doi români s-au aflat printre victimele atentatului terorist.

Conform publicației Timpul, cei doi tineri sunt din Constanța. Andrei Burnaz este inginer de profesie, iar Andreea Cristea este arhitect.

„Cei doi prieteni au plecat amândoi într-un city-break la Londra, mai ales pentru a sărbători ziua lui Andrei! Din păcate, mașină ucigașă a intrat în plin în grupul de aproximativ 15 persoane, s-au ferit fiecare cum au putut, iar Andreea a fost pur și simplu aruncată în Tamisa, în urma puternicului impact. Din ultimele informații, Andrei Burnaz e stabil, are trei degete rupte și un picior fracturat, pus în gips. Despre Andreea, din păcate, nu avem informații confirmate de ieri de la ora 14:30, starea ei fiind foarte gravă. Le urăm celor doi tineri o grabnică însănătoșire și să ajungă acasă cât mai curând!”, a scris site-ul din Constanța.

Potrivit Ministerului de Externe, tânăra se află în stare critică la un spital din Londra.

Andreea și logodnicul ei Andrei vizitaseră Catedrala Westminster Abbey și se îndreptau către London Eye, când au fost loviți de mașina atacatorului.

Șapte persoane au fost arestate în legătură cu atacul terorist de la Londra, a declarat Mark Rowley, șeful diviziei pentru combaterea terorismului în cadrul Scotland Yard, care a precizat că poliția a efectuat raiduri la șase adrese din Londra, Birmingham și alte localități, a relatat BBC News.

Bilanțul victimelor a fost revizuit, în această dimineață: nu sunt cinci, ci patru morți, incluzându-l pe atacator, relatează The Independent, citându-l pe Mark Rowley, ofițer Scotland Yard. Alte 40 de persoane, printre care și cei doi români, au fost rănite.