ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


A venit rândul Regatul Unit, după Polonia și Irlanda, să organizeze deja cunoscutul „Rozariu la frontiere”, o rugăciune colectivă  menită  să combată „amenințările actuale la adresa credinței” și pentru prmovarea „demnității ființei umane și a păcii”. Dar și pentru „o nouă înflorire a credinței”. 
Evenimentul va marca 50 de ani de la intrarea în vigoare a Legii privind avortul, scrie catholicherald.co.uk.

 Credincioșii catolici din Regatul Unit se vor ruga, pe 29 aprilie, la frontierele țării, într-o acțiune care va cuprinde întreaga suprafață a coastelor britanice.

 Spre deosebire de „Rozaniec do Granic”, rugăciunea colectivă a polonezilor, din toamna anului trecut, obiectivul „Rozariului la frontiere” organizat de britanici nu este acela de a denunța islamizarea Europei sau împotriva imigrației ilegale. 

În urmă cu 50 de ani, la 27 aprilie, în Regatul Unit intra în vigoare Legea privind avortul,  dispoziția legislativă care a introdus practica avortului în această țară.  Tocmai împotriva acestei legi este organizată acum această rugăciune. Iar alegerea locurilor în care se va ține Rozariul, coastele Marii Britanii, are o simbolistică aparte. Credincioșii catolici au ales granițele țării exact pentru a sublinia apărarea identității creștine.

 „Rozariul la frontiere", desfășurat anul trecut în Polonia, a beneficiat de participarea a peste un milion de oameni și a implicat 22 de eparhii și 319 de biserici. Papa Francisc a preferat să nu comenteze deloc această acțiune, lucru care i-a făcut pe unii episcopi polonezi să se declare contrariați.