Hillary Clinton poate fi considerată una dintre membrele fondatoare ale ISIS. Acest atac la adresa candidatei democrate vine din partea fostului primar al New York-ului, republicanul Rudolph Giuliani.

Cunoscutul ex primar al New York-ului, Rudolph Giuliani, denunță rolul pe care Hillary Clinton, candidată la învestitura democrată pentru alegerile prezidențiale din SUA, l-ar fi avut în crearea organizației jihadiste Statul Islamic în calitatea ei de fost secretar de Stat al SUA. Giuliani a explicat cum Hillary a fost un personaj-cheie în administrația
 
Obama, administrație care a decis retragerea din Irak, l-a lăsat pe fostul premier Maliki să îngroape Irakul în pământ și  nu a intervenit la timp în Siria, relatează agenția italiană ANSA.

"A ajutat la crearea ISIS. Hillary Clinton poate fi considerată drept unul dintre membrii săi fondatori", a subliniat Giuliani, ale cărui critici l-au vizat direct și pe Obama. "În loc să se urce în avion și să se întoarcă în țară după atacul de la Bruxelles, el a stat în Cuba să urmărească un meci de baschet", a spus fostul primar al New York-ului.