ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul primar al New York-ului, Rudy Giuliani,  lansează acuzații la adresa lui Barack Obama și a lui Anthony Fauci, imunologul-șef al SUA, despre care susține că ar fi donat 3,7 milioane de dolari laboratorului din Wuhan.

„De ce Statele Unite au donat 3,7 milioane USD Laboratorului Wuhan din China în 2017? Aceste subvenții au fost interzise în 2014. Obama a făcut o excepție?”, a scris Giuliani, actualmente avocat al președintelui Donald Trump,  într-un mesaj pe Twitter.

Acuzațiile lui Rudy Giuliani îi vizează pe președintele Obama, Institutele Naționale ale Sănătății (NIH), și pe Anthony Fauci, expertul imunolog care conduce Institutul Național pentru Alergii și Boli Infecțioase din SUA. 
După cum subliniază Washington Examiner, potrivit unei informații recente publicate de Fox News,comunitatea americană de informații nu exclude ca acest Covid-19 să fi scăpat accidental din Institutul de virologie din Wuhan.  Ipoteză respinsă însă de majoritatea oamenilor de știință. Într-un interviu acordat The Cats Roundtable, Rudy Giuliani s-a întrebat de ce Statele Unite au dat bani laboratorului din Whuan.
 
„În 2014, administrația Obama a interzis Statelor Unite să dea bani oricăror laboratoare, inclusiv celor din America. Interzis! În ciuda acestui fapt, dr. Fauci a alocat 3,7 milioane de dolari laboratorului Wuhan, chiar și după ce Departamentul de Stat a publicat informații despre cât de nesigur era laboratorul și câte suspiciuni existau în legătură cu modul în care laboratorul a dezvoltat un virus care putea fi transmis oamenilor”, a spus Giuliani. Avocatul lui Donald Trump a adăugat: „Dacă laboratorul se dovedește a fi locul de unde provine virusul, noi am fost cei care am dat banii. Am plătit pentru acel virus blestemat care ne ucide!”.

Deși Rudy Giuliani aruncă întreaga vină pe  Fauci, trebuie menționat, scrie Washington Examiner, că nu este clar ce rol a jucat Fauci în finanțarea laboratorului chinez, în calitate de director al Institutului Național pentru Alergii și Boli Infecțioase din SUA. Același NIAID  a finanțat cu de 3,7 milioane de dolari la Alianța EcoHealth pentru „a studia riscurile asociate piețelor de animale sălbatice din China”, dar se pare că nu toți acești bani au ajuns la laboratorul din Whuan. 

Este însă știut că Institutele Naționale ale Sănătății din SUA au autorizat și finanțat cercetări pentru două laboratoare de testare pe animale la Institutul de Virologie din Wuhan.

Ziarul britanic The Mail on Sunday a relatat pentru prima dată  faptul că Institutul de Virologie din Wuhan a făcut experimente de coronavirus pe mamifere capturate la peste 1.000 de mile distanță, în Yunnan, fiind finanțat cu suma de 3,7 milioane de dolari din partea guvernului american.”

Statele Unite nu cred că virusul este asociat de cercetări privind armele biologice, iar oficialii notează că serviciile secrete explorează o serie de alte teorii legate de originile virusului, precum ar face în cazul oricăror incidente de un asemenea calibru, arată sursele CNN.

O sursă familiară cu analiză guvernamentală arată că teoria investigată de serviciile de informații este că virusul ar putea să fi apărut dintr-un laborator din Wuhan și ar fi fost eliberat accidental către public. Alte surse au spus pentru CNN că serviciile nu au reușit să confirme teoria, dar încearcă să deslușească dacă o persoană ar fi putut să se infecteze în laborator printr-un accident sau o manipulare defectuoasă a materialelor și, apoi, să infecteze alte persoane.