ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rudy Giuliani, avocatul personal al președintelui Donald Trump, a declarat, zilele trecute într-un interviu, că el este mult „mai mult evreu” decât filantropul George Soros, care este un evreu născut în Ungaria și care a supraviețuit Holocaustului. Guiliani, de origine italo-americană, crescut ca romano-catolic, l-a numit pe Soros și un „dușman al Israelului”, conform CBS. „Nu mă face pe mine antisemit dacă mă opun lui. Soros cu greu este evreu. Eu sunt mai mult evreu decât Soros. Probabil știu mai multe despre el – nu merge la biserică. Nu aparține unei sinagogi, nu susține Israelul, este un dușman al Israelului. Este o persoană oribilă”, a afirmat Rudy Giuliani.

În interviul pentru New York Magazine, avocatul lui Trump l-a acuzat pe Soros că ar fi „controlat-o” pe Maria Iovanovici, fosta ambasadoare a SUA în Ucraina, care a mărturisit în audierile legate de procedura de suspendare a lui Trump că ar fi fost forțată să-și părăsească locul de muncă de către Giuliani. „El (Soros) i-a pus în Ucraina pe cei patru ambasadori”, a spus Giuliani, susținând că tot magnatul american i-ar fi angajat și pe agenții FBI”.

 „Soros a finanțat mulți dușmani ai Statului Israel, inclusiv grupuri care susțin BDS, care are scopul final de a distruge patria evreilor. Cei care se opun acestor grupuri nu sunt doar evrei mai buni, ci oameni mai buni decât el”, a adăugat Giuliani într-un mesaj ulterior pe Twitter.

O serie de organizații au reacționat în urma acestor declarații ale lui Giuliani, pe care le-au calificat drept „jignitoare”. „Nu, domnule primar, nu sunteți„ mai evreu decât Soros”, a replicat Comitetul evreiesc american. „Dar este ofensator să negăm credința cuiva și, mai rău, să susținem clasicile teorii antisemite ale conspirației”.

George Soros, care a devenit miliardar după o carieră de succes în investiții, a făcut obiectul mai multor teorii ale conspirației și a jucat un rol activ în sprijinirea sau alungarea de la putere a unor regimuri, prin diverse revoluții colorate, în Europa. Și nu numai. Prin rețeaua denumită Open Society Foundations, Soros și-a promovat agenda de extrema stângă spre a submina libertatea din SUA, dar și peste granițe.