ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autoritățile din Brazilia au decis recent să lumineze celebra statuie Hristos Mântuitorul cu steagurile tuturor țărilor afectate de epidemia de Coronavirus.Imaginea realizată noaptea la Rio de Janeiro a fost preluată în toată lumea și are rolul de a ridica moralul țărilor afectate de temutul virus apărut în China și care a generat panica mondială, potrivit EVZ.

Pentru mesajul care a însoțit fotografia virală a fost folosit hashtag #PrayingTogether (n.r. – Rugându-ne împreună). De la izbucnirea crizei generate de Covid-19, complexul care găzduiește statuia impunătoare și la care vin anual aproape două milioane de turiști a fost închis, conform rainews.it.
 
În urmă cu 89 de ani, la Rio de Janeiro era sfințită faimoasa statuie gigantică a lui Iisus Hristos. Cel care a realizat capul statuii a fost  un scultptor român, Gheorghe Leonida.

Monumentul Cristo Redentor a fost ridicat pe muntele Corcovado și a fost creat pentru a marca aniversarea a 100 de ani de la declararea independenței Braziliei.

Schițele proiectului au fost întocmite de inginerul Heitor Silva Costa, iar șeful sculptorilor care au lucrat la el a fost francezul Paul Landowski.
 
Născut în anul 1893, în Galați, penultimul dintre cei unsprezece copii ai unei familii celebre, Gheorghe Leonida a fost fratele inginerului român Dimitrie Leonida și al primei femei inginer din lume, Elisa Leonida. Lucrările lui Gheorghe Leonida au fost apreciate de suveranii României, astfel încât acesta a devenit unul dintre sculptorii oficiali ai Casei Regale. Este și unul dintre motivele pentru care, în perioada comunismului, operele lui Leonida au fost ferite de privirile publicului, iar numele sculptorului gălățean, aproape inexistent în lumea artei.

A intrat, însă, în istorie, atunci când a fost cooptat în echipa care a realizat statuia lui Iisus de la Rio. Timp de cinci ani, la propunerea mentorului său, Paul Landowski, sculptorul român a modelat chipul lui Cristo Redentor.