ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cunoscutul rugbyst Israel Folau a stârnit mânia secularistă în țara sa, după ce a declarat că recentele dezastre naturale abătute asupra Australiei sunt o consecință a legalizării căsătoriilor între persoane de același sex și a liberalizării avortului, informează BBC.

 Israel Folau a vorbit duminică, în cadrul slujbei de la biserica de care aparține, despre faptul că recentele dezastre abătute asupra Australiei reprezintă „doar o mică parte din Judecata lui Dumnezeu”.

În cuvântarea sa, Folau a spus că Dumnezeu a lăsat ca femeia și bărbatul să fie uniți în căsătorie. „Au schimbat această lege și acum au legalizat căsătoriile între persoane de același sex.  Acum aceste practici sunt OK în societate. Mergem împotriva legilor lăsate de Dumnezeu. Avortul: acum este în regulă să ucizi prunci și copii nenăscuți. Uitați-vă ce repede au venit aceste incendii, secete și altele. Credeți că este o coincidență? Ceea ce vedeți acum este doar o mică pregustare din judecata lui Dumnezeu”, a spus el.

Folau a fost criticat de către premierul Australiei, Scott Morrison, care a declarat că aceste comentarii „sunt insensibile”, relevă BBC.

Australia este cuprinsă, de o lună de zile, de incendii foarte puternice, în urma cărora și-au pierdut viața șase persoane. Căsătoriile între persoane de același sex au fost legalizate în decembrie 2017. 61% dintre australieni au votat pentru legalizarea acestor relații printr-un referendum marcat de amenințări la adresa creștinilor.  Deși nu este reglementat la nivel federal, avortul este legalizat la nivelul fiecărui stat din Australia.

Israel Folau este foarte cunoscut pentru asumarea pozițiilor creștine în spațiul public. Recent, a fost concediat de către reprezentativa Australiei pentru că a îndemnat homosexualii să se căiască pentru păcatul lor.