Lansarea a unei investigații parlamentare care ar putea conduce la inițierea procedurii demiterii președintelui Donald Trump în așa numitul scandal KievGate, încearcă să ajungă, cum necum, tot la Rusia. Președintele Comisiei pentru Informații din Camera Reprezentanților, democratul Adam Schiff, a declarat că membrii Congresului sunt hotărâți să obțină acces la conversațiile dintre președintele Donald Trump și omologul său rus, Vladimir Putin, potrivit Reuters, scrie Mediafax.

De asemenea, Schiff a declarat că membrii Congresului doresc să afle și ce a discutat liderul de la Washington cu alți lideri ai lumii. Dorința acestora vine în contextul în care există voci care susțin că președintele american a pus în pericol siguranța națională, în urma publicării discuțiilor acestuia cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, în cadrul cărora liderul de la Casa Albă îi solicita omologului său investigarea fostului vicepreședinte Joseph Biden.

„Cred că nevoia primordială este protejarea securității Statelor Unite. Și trebuie să vedem dacă în cadrul discuțiilor cu alți lideri ai lumii, mai ales în cele cu Putin, președintele ne-a pus în pericol securitatea, crezând că asemenea fapte i-ar aduce beneficii în campania electorală”, a spus Schiff.

Donald Trump este suspectat că ar fi cerut Ucrainei investigarea fostului vicepreședinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcția de președinte al SUA. „Dacă recentele informații apărute în presă sunt adevărate, înseamnă că președintele a discutat cu un lider străin despre investigații care să îl vizeze pe un adversar politic în scrutinul din SUA. Aceasta este definiția abuzului de putere în mod corupt", se arată în scrisoare.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews