Lansarea a unei investigații parlamentare care ar putea conduce la inițierea procedurii demiterii președintelui Donald Trump în așa numitul scandal KievGate, încearcă să ajungă, cum necum, tot la Rusia. Președintele Comisiei pentru Informații din Camera Reprezentanților, democratul Adam Schiff, a declarat că membrii Congresului sunt hotărâți să obțină acces la conversațiile dintre președintele Donald Trump și omologul său rus, Vladimir Putin, potrivit Reuters, scrie Mediafax.

De asemenea, Schiff a declarat că membrii Congresului doresc să afle și ce a discutat liderul de la Washington cu alți lideri ai lumii. Dorința acestora vine în contextul în care există voci care susțin că președintele american a pus în pericol siguranța națională, în urma publicării discuțiilor acestuia cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, în cadrul cărora liderul de la Casa Albă îi solicita omologului său investigarea fostului vicepreședinte Joseph Biden.

„Cred că nevoia primordială este protejarea securității Statelor Unite. Și trebuie să vedem dacă în cadrul discuțiilor cu alți lideri ai lumii, mai ales în cele cu Putin, președintele ne-a pus în pericol securitatea, crezând că asemenea fapte i-ar aduce beneficii în campania electorală”, a spus Schiff.

Donald Trump este suspectat că ar fi cerut Ucrainei investigarea fostului vicepreședinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcția de președinte al SUA. „Dacă recentele informații apărute în presă sunt adevărate, înseamnă că președintele a discutat cu un lider străin despre investigații care să îl vizeze pe un adversar politic în scrutinul din SUA. Aceasta este definiția abuzului de putere în mod corupt", se arată în scrisoare.