ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Peste 100.000 de oameni au participat la Procesiunea „Drumul Crucii”, ținută în memoria familiei imperiale Romanov, cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la asasinarea lor de către comuniști, informează agenția Basilica a Patriarhiei Române.

Înainte de procesiune, care s-a desfășurat pe traseul Biserica din Ekaterinburg – Mănăstirea Mucenicilor Regali din Ganina Yama, a avut loc Sfânta Liturghie oficiată chiar de Patriarhul Chiril, însoțit de un sobor de 35 de ierarhi, precizează sursa citată.

Țarul Nicolae al II-lea, soția sa, țarina Alexandra, cei cinci copii ai lor: Anastasia, Maria, Olga Tatiana, Aleksei și patru servitori ai familiei imperiale au fost asasinați în pivnița unei case din Ekaterinburg în data de 17 iulie 1918.

„Rugându-ne acestor sfinți bineplăcuți lui Dumnezeu, le cerem să fie mijlocitori înaintea lui Dumnezeu pentru pământul Rusiei, pentru țara noastră, pentru Biserica noastră, ca Domnul să protejeze Patria și poporul nostru și Biserica de orice tulburare, de diviziuni, de schisme, de orice nedreptate umană, pentru a păstra adevărul credinței și evlavia poporului nostru”, a spus Preafericirea Sa la finalul procesiunii.

Familia imperială a fost canonizată de Biserica Ortodoxă a Rusiei în luna august a anului 2000.