ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Legea ce permite clasarea unor organizații media ca „agenți străini”, ca reacție la restricțiile impuse de Washington canalului rus Russia Today, a fost adoptată miercuri de Consiliul Federației, Camera Superioară a Parlamentului rus.

Legea se referă la toate organizațiile media străine. Astfel, toate instituțiile media internaționale declarate agenți străini vor fi obligate să afișeze această siglă, infamantă în Rusia, pe produsele lor și vor fi supuse unor controale, inclusiv financiare, mult mai severe, nerespectarea condițiilor impuse atrăgând pedepse penale, informează Radio România Actualități.

Adoptat în unanimitate, zilele trecute și de Duma de Stat, actul normativ urmează acum să  fie trimis spre promulgare președintelui Putin.

Legea a fost adoptată după ce săptămâna trecută președintele Putin a avertizat că Rusia va răspunde în oglindă la decizia SUA de a declara agenți străini filialele americane ale mediilor ruse de stat, Russia Today și Sputnik, considerate în Occident agenți de propagandă ai Kremlinului.

Posturile de radio Voice of America (Vocea Americii) și Radio Free Europe/Radio Liberty, finanțate de Congresul american, sunt primele mass-media care au fost atenționate de Moscova cu privire la o posibilă înregistrare sub acest calificativ de „agenți străini”.