ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Majoritatea cetățenilor ruși ar fi de acord cu „oprirea Internetului” în cazul unei situații excepționale de nivel național, arată datele unui sondaj realizat de Centrul de cercetare a opiniei publice VTsIOM de la Moscova, potrivit independent.md.

Potrivit sondajului, 58% dintre cetăţenii ruși nu ar fi deranjați de oprirea totală a domeniilor de pe www, în timp ce 49% ar fi de acord cu ideea cenzurării Internetului.

De asemenea, 42% dintre cetăţenii ruşi cred că guvernele străine folosesc Internetul „împotriva Rusiei și intereselor sale” iar alți 45% din respondenți au spus că sprijină ideea blocării site-urilor unor mass-media străine.

Datele sondajului mai arată că 73% din cei chestionați consideră că „informațiile negative” despre funcționarii de stat nu ar trebui publicate pe Internet, iar 81% au o atitudine negativă față de difuzarea mesajelor protestatare împotriva conducerii țării.

Doar 10% din cei chestionați au spus că site-urile de știri sunt „prima” sursă importantă de informare, în timp ce pentru 6% rețelele sociale sunt principala sursă de informare. 60% au spus că principala sursă de informare este televiziunea centrală.