ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit.


Șeful agenției de informații militare din Rusia,  GRU, pe care Occidentul l-a acuzat pentru o serie de atacuri brutale, dar și pentru implicarea în alegerile din SUA , a murit miercuri din cauza unei boli grave, a anunțat Ministerul rus al Apărării, potrivit Euronews.

Igor Korobov, în vârstă de 62 de ani, a condus agenția de spionaj din 2016.

Korobov este un veteran militar din perioada sovietică, care a făcut parte din forța aeriană și, conform biografiei sale oficiale, a început să lucreze pentru GRU în 1985.

GRU este agenția pe care Marea Britanie a acuzat-o de implicare în otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal și a fiicei sale în luna martie în orașul britanic Salisbury. La rândul lor, agențiile americane de informații au susținut că GRU ar fi încercat să comită atacuri cibernetice în timpul alegerile prezidențiale din SUA de acum doi ani.

De asemenea, GRU, înființat în 1918 după revoluția bolșevică, reprezintă una dintre cele trei agenții de informații principale din Rusia, alături de Serviciul Federal de Securitate internă și Serviciul de Informații Externe (SVR).

Portalul de știri Meduza subliniază că predecesorul lui Korobov, Igor Sergun, a murit subit pe 3 ianuarie 2016 și că pe cale oficială s-a transmis că decesul a avut loc în locuința sa din Moscova în urma unui atac de cord. Potrivit Stratfor, el a murit în prima zi a anului, în Liban.

Olanda a acuzat de asemenea agenția rusă că a încercat să comită atacuri cibernetice asupra Organizației pentru Interzicerea Armelor Chimice (OPCW), care are sediul la Haga.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews