Șeful agenției de informații militare din Rusia,  GRU, pe care Occidentul l-a acuzat pentru o serie de atacuri brutale, dar și pentru implicarea în alegerile din SUA , a murit miercuri din cauza unei boli grave, a anunțat Ministerul rus al Apărării, potrivit Euronews.

Igor Korobov, în vârstă de 62 de ani, a condus agenția de spionaj din 2016.

Korobov este un veteran militar din perioada sovietică, care a făcut parte din forța aeriană și, conform biografiei sale oficiale, a început să lucreze pentru GRU în 1985.

GRU este agenția pe care Marea Britanie a acuzat-o de implicare în otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal și a fiicei sale în luna martie în orașul britanic Salisbury. La rândul lor, agențiile americane de informații au susținut că GRU ar fi încercat să comită atacuri cibernetice în timpul alegerile prezidențiale din SUA de acum doi ani.

De asemenea, GRU, înființat în 1918 după revoluția bolșevică, reprezintă una dintre cele trei agenții de informații principale din Rusia, alături de Serviciul Federal de Securitate internă și Serviciul de Informații Externe (SVR).

Portalul de știri Meduza subliniază că predecesorul lui Korobov, Igor Sergun, a murit subit pe 3 ianuarie 2016 și că pe cale oficială s-a transmis că decesul a avut loc în locuința sa din Moscova în urma unui atac de cord. Potrivit Stratfor, el a murit în prima zi a anului, în Liban.

Olanda a acuzat de asemenea agenția rusă că a încercat să comită atacuri cibernetice asupra Organizației pentru Interzicerea Armelor Chimice (OPCW), care are sediul la Haga.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews