ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un bombardier strategic Tupolev Tu-95 s-a prăbușit marți într-o zonă nelocuită din Extremul Orient rus în timpul unui zbor de antrenament, însă nu au existat victime, a anunțat Ministerul rus al Apărării, citat de AFP.

'Echipajul a reușit să părăsească aparatul. Zborul se efectua fără muniție la bord', a indicat ministerul într-un comunicat, precizând că accidentul nu a provocat distrugeri la sol.

Cei șapte membri ai echipajului avionului au primit ordinul de a abandona avionul și au sărit cu parașuta. În prezent, ei sunt căutați în zona prăbușirii, a mai menționat ministerul.

Accidentul a avut loc la 09:50 ora Moscovei (06:50 GMT) la 80 km de orașul Habarovsk, din Extremul Orient rus.

Ministerul nu a vorbit despre cauzele accidentului, dar potrivit unei surse militare citate de agenția RIA Novosti, este posibil ca acesta să fi fost provocat de 'o eroare tehnică la bord'.

Este cel de-al șaselea accident în care sunt implicate avioane militare ale armatei ruse de la începutul verii.

La 8 iunie, un bombardier de același tip s-a prăbușit la decolare în timpul unui antrenament în regiunea Amur din Siberia orientală, provocând rănirea mai multor persoane.

Patru zile mai devreme, un avion de vânătoare MiG-29 a avut un accident în regiunea Astrahan, forțându-i pe cei doi piloți să se catapulteze.

În aceeași zi, parașutele unui bombardier tactic Su-34 nu s-au deschis la aterizare în regiunea Voronej (sud-vest), provocând ieșirea sa de pe pistă.

La începutul lui iulie, un avion MiG-29 și unul Su-24 s-au prăbușit într-un interval de numai trei zile în zone nelocuite.
 
Sursa: Agerpres