ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ecourile protestelor de la Muzeul Țăranului Român de acum două săptămâni încă nu s-au stins. Atunci, mulți dintre cei nemulțumiți de programarea filmelor cu scene și mesaje considerate imorale s-au întrebat dacă respectivele pelicule au fost programate cu știința directoarei muzeului, doamna Liliana Passima.

Conform directoarei MȚR, însă, programarea filmelor la cinematograful „Horia Bernea” din incinta instituției este responsabilitatea Gabrielei Albu, coordonatoarea acestui cinema.

„Există o planificare lunară a proiecțiilor noastre. Coordonatoarea acestui cinema, doamna Gabriela Albu, face programul proiecțiilor. Noi avem girul Centrului Național al Cinematografiei pentru proiecțiile noastre. Filmele ne vin printr-o selecție de la distribuitori, alta decît cea de la malluri, este vorba despre filme de artă, filme premiate, naționale și internaționale... Este colaborator al MNTR din 2014. Nu poate face cronici ale acestor filme. Primește trailerele și sinopsurile filmelor și, pe baza acordului CNC, face selecția și programarea. Are credit total... Avem 60% procent din încasări, 40% ceilalți distribuitori, crescind  și numărul spectatorilor.”, a spus Passima într-un interviu pentru Observatorul Cultural.

Gabriela Albu este managerul cinematografului MȚR din 2015, de când a fost numită în funcție de către fostul director al instituției, Virgil Nițulescu.  

 

Într-un interviu din 2015, Gabriela Albu afirma că cinematograful trebuie să țintească spre publicul tânăr și spre copii. De asemenea, ea spunea că filmele se doresc a fi dedicate familiei.

„Filmele sunt pentru întreaga familie, atunci când se reunesc toți după serviciu. Orele de proiecție variază între vară și iarnă. În timpul săptămânii sunt câte două filme seara, iar în week-end câte trei filme și intenționăm să readucem programul matinal de sâmbătă și duminică cu filmele pentru copii.

Există o secțiune specială young audience pe care noi trebuie să o completăm cu filmele noastre pentru copii și tineri. Suntem recompensați pentru astfel de programe, deci suntem interesați și pragmatic, dar nu numai”, spunea Gabriela Albu pentru Cinemaframe.ro. 

Până în 2015, de activitatea cinematografului s-a ocupat un ONG, Asociația „Macondo”.