Un submarin rus cu propulsie nucleară a testat marți, cu succes, patru rachete intercontinentale, lansate din Marea Albă, anunță Flota militară Nordică a Rusiei, citată de site-ul agenției Tass. Este pentru prima dată când marina militară rusă lansează atât de multe rachete de pe acest tip de submarin, a adăugat agenția citată.

Submarinul rus Iuri Dolgoruki a lansat marți patru rachete intercontinentale Bulava, din Marea Albă. Rachetele au atins ținte situate în Extremul Orient rus, în Poligonul Kura (Peninsula Kamceatka). 
 
Cu o rază de acțiune de 8.000 km, Bulava (SS-NX-30 în clasificarea NATO) poate fi dotată cu zece focoase nucleare.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews