ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marina rusă a lansat marți rachete de croazieră din Marea Mediterană asupra pozițiilor grupării jihadiste Statul Islamic la Raqa, în nordul Siriei, capitala de facto a organizației, care a revendicat la 31 octombrie doborârea avionului rusesc în Peninsula Sinai, relatează Le Monde, citând surse din Ministerul francez al Apărării.

„Fiecare își are obiectivele sale”, au explicat oficiali ai Ministerului Apărării de la Paris, care au informat în același timp despre noi raiduri ale aviației franceze tot la Rakka împotriva pozițiilor Daesh (Statul Islamic). Potrivit Le Monde, este pentru prima oară când rachetele rusești trec pe deasupra Turciei. Până acum, rachete rusești, vizând poziții ale teroriștilor din Siria, au fost lansate de flotila rusă din Marea Caspică și înainte de a lovi țintele din Siria au traversat teritoriul Iranului.

Această informație intervine în contextul în care anterior o altă sursă din cadrul Ministerului francez al Apărării declarase pentru Reuters că Rusia a lansat marți bombardamente intense asupra pozițiilor Statului Islamic la Rakka, informeaza digi24.ro

„În acest moment, rușii bombardează puternic orașul Rakka, fapt ce probează că și ei au devenit conștienți (de amenințarea reprezentată de Statul Islamic)”, a indicat sursa citată.