ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rusia a trimis în Crimeea, peninsulă ucraineană anexată în 2014, aproximativ zece bombardiere și avioane de atac din cadrul Flotei sale a Nordului pentru o nouă serie de exerciții militare, a relatat miercuri publicația ucraineană Zerkalo Nedeli citată de Agerpres.

Este vorba de 10 avioane militare de punte, care au fost desfășurate pe aeroportul militar din orașul Saki (Crimeea). În perioada următoare, acestea vor fi implicate în exerciții de tehnici de decolare și aterizare pe portavioane sau pe puntea unor nave militare de mare capacitate.

Serviciul de presă al Flotei Rusiei din Marea Neagră, cu baza la Sevastopol (Crimeea), a confirmat că aproape zece bombardiere Su-33 și avioane de atac Su-25UTG ale aviației maritime au sosit în Crimeea.

Se așteaptă ca, după o perioadă de pregătire, piloții ruși vor începe exercițiile de antrenament la complexul NITKA, creat special pentru piloții avioanelor de punte.

Militarii ruși au început deja, pe aeroportul militar Djankoi, din nordul Crimeei, antrenamente de simulare a capturării unor importante obiective militare și civile la sol. Zerkalo Nedeli scrie că, de fapt, piloții ruși se antrenează cum să captureze cele mai importante facilități militare și civile în regiunile din sudul Ucrainei.

Pe de altă parte, autoritățile americane și-au exprimat, din nou, îngrijorarea în legătură cu posibilitatea instalării de arme nucleare rusești în Crimeea anexată, după cum a declarat miercuri subsecretarul de stat american pentru controlul armamentului și securitatea internațională, Rose Gottemoeller, citată de agenția de presă ucraineană (oficială) Ukrinform.

Declarațiile au fost făcute la Ambasada Ucrainei din Washington, cu prilejul împlinirii a 30 de ani de la tragedia de la Cernobîl.