ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat că avioanele rusești trimise în Siria distribuie echipamente militare și ajutoare umanitare.

Afirmația șefului diplomației ruse vine în contextul în care SUA și NATO și-au manifestat preocuparea față de implicarea Rusiei, militar, în Siria. Agenția AP amintește însă că Rusia a sprijinit regimul lui Bashar al-Assad în acești ultimi patru ani de război civil, furnizând arme și experți militari armatei siriene.

Lavrov a confirmat din nou că Rusia are personal militar în Siria, pentru antrenarea armatei siriene, însă nu a spus nimic despre desfășurarea unor  forțe suplimentare, așa cum a relatat în aceste zile presa.

Întrebat în legătură cu avioanele care au aterizat lângă orașul sirian Latakia, Lavrov a spus că acestea aduceau ”echipamente militare, în concordanță cu contractele existente, și ajutoare umanitare”. El a adăugat că Rusia trimite nu numai Siriei ajutoare, ci şi Irakului şi altor ţări din regiune. 

Rusia respinge acuzaţiile cu privire la acţiunile sale în Siria şi solicită o acţiune coordonată împotriva grupării jihadiste Statul Islamic, a mai spus şeful diplomaţiei ruse.