ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Kremlinul a anunțat joi că mai multe persoane au fost arestate în timpul unei tentative de atac terorist dejucat asupra conductei TurkStream, a informat Reuters citând Interfax.

Inaugurată în 2020, TurkStream are o capacitate de 31,5 milioane de metri cubi pe an și leagă Rusia de Turcia și de Sud-Estul Europei.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat:

„Anumite forțe... au avut deja o tentativă asupra TurkStream. Sabotorii au fost prinși și mai multe persoane au fost arestate. Voiau să o arunce în aer (conducta). Pe teritoriul nostru, pe uscat.”

Declarația lui Peskov survine în momentul în care Rusia intenționează să transforme Turcia într-o placă turnantă pentru gazele naturale rusești, urmând ca acestea să fie apoi reexportate în Europa.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a făcut această declarație cu ocazia unui summit internațional la Astana, în Kazahstan.

Luni, Vladimir Putin a avertizat că Ucraina va încerca să atace TurkStream.

După sabotajul Nord Stream, TurkStream a rămas singura conductă care mai transportă gaze naturale rusești spre Europa, în afara celor care trec prin Ucraina.