ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Moscova va răspunde dacă Suedia și Finlanda vor fi atrase în NATO, considerând că o astfel de extindere ar submina securitatea globală, a avertizat marți ministrul apărării rus, Serghei Șoigu, citat de Reuters via Interfax.

În pagina sa electronică, agenția rusă de presă Interfax transmite că Șoigu a declarat că Federația Rusă va lua măsuri ca răspuns la cooperarea intensă a Suediei și Finlandei cu Alianța Nord-Atlantică.

„Atragerea Suediei și Finlandei în structurile NATO provoacă îngrijorare. În luna mai a fost semnat un acord care prevede participarea deplină a celor două țări la manevrele Alianței și posibilitatea utilizării sistemului de comandă al acesteia și armamentului ei. În schimb, NATO a primit acces neîngrădit la spațiul aerian și la apele teritoriale ale acestor țări', a declarat generalul de armată Serghei Șoigu la ședința Colegiului Ministerului Apărării rus, conform Interfax.