ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Raporturile dintre Moscova și NATO depind de disponibilitatea Alianței de a ține cont de interesele legitime ale Rusiei și de capacitatea sa de a se supune normelor dreptului internațional.

Declarația a fost făcută de ambasadorul rus pe lângă NATO, Aleksandr Grușko, într-un interviu pentru canalul TV LifeNews. El a apreciat că o extindere a Alianței în Georgia și Ucraina ar putea avea ”consecințe catastrofale” pentru Europa, transmite Ria Novosti.

”Acest joc politic în jurul extinderii NATO în Georgia și Ucraina poate avea profunde consecințe geopolitice pentru Europa întreagă”, a afirmat diplomatul rus. ”Sper că cei de la Bruxelles și din alte capitale sunt pe deplin conștienți de pericolul acestor mici jocuri. Acestea ar putea avea consecințe catastrofale”, a insistat diplomatu rus.
 
In opinia sa, NATO ”se teme foarte mult că ”va sfârși la marginea istoriei, că își va pierde obiectul muncii”.

Rusia a anunțat deja duminică că și-a adaptat doctrina maritimă la expansiunea ”inadmisibilă” a NATO, acest anunț intervenind în contextul unor tensiuni inedite, de la sfârșitul Războiului Rece, între Moscova și Occident, pe fondul conflictului din Ucraina.