Rusia examinează o serie de măsuri de răspuns la anunțata prelungire a sancţiunilor Uniunii Europene, transmite Reuters.

După ce Comisia Europeană a anunţat miercuri că va prelungi cu încă şase luni, până la 1 ianuarie 2016, sancţiunile impuse Moscovei după anexarea peninsulei Crimeea şi implicarea în conflictul din estul separatist al Ucrainei, a venit și reacția Moscovei, prin vocea asistentului președintelui Vladimir Putin.
 
Rusia examinează un spectru larg de măsuri de răspuns la preconizata prelungire a sancţiunilor UE, sancţiuni faţă de care Moscova va lua o decizie politică - a declarat, la Forumul economic internaţional de la Sankt Petersburg, asistentul preşedintelui Putin, Andrei Belousov.  El a precizat că Rusia va prelungi contrasancţiunile împotriva UE cu aceeaşi perioadă cu care UE va prelungi sancţiunile împotriva Rusiei. 

 
Amintim că sancţiunile impuse de UE se referă la limitarea exporturilor de alimente şi produse agricole în Rusia, la măsuri împotriva unor companii ruseşti din sectoarele militar, petrolier şi bancar, precum şi la interdicţia de a intra în ţările membre pentru unii responsabili ruşi sau ucraineni proruşi.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews