ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rusia examinează o serie de măsuri de răspuns la anunțata prelungire a sancţiunilor Uniunii Europene, transmite Reuters.

După ce Comisia Europeană a anunţat miercuri că va prelungi cu încă şase luni, până la 1 ianuarie 2016, sancţiunile impuse Moscovei după anexarea peninsulei Crimeea şi implicarea în conflictul din estul separatist al Ucrainei, a venit și reacția Moscovei, prin vocea asistentului președintelui Vladimir Putin.
 
Rusia examinează un spectru larg de măsuri de răspuns la preconizata prelungire a sancţiunilor UE, sancţiuni faţă de care Moscova va lua o decizie politică - a declarat, la Forumul economic internaţional de la Sankt Petersburg, asistentul preşedintelui Putin, Andrei Belousov.  El a precizat că Rusia va prelungi contrasancţiunile împotriva UE cu aceeaşi perioadă cu care UE va prelungi sancţiunile împotriva Rusiei. 

 
Amintim că sancţiunile impuse de UE se referă la limitarea exporturilor de alimente şi produse agricole în Rusia, la măsuri împotriva unor companii ruseşti din sectoarele militar, petrolier şi bancar, precum şi la interdicţia de a intra în ţările membre pentru unii responsabili ruşi sau ucraineni proruşi.