ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Kremlinul amenință cea mai mare rețea socială din lume cu blocarea pe teritoriul Federație Ruse - așa cum s-a întâmplat deja cu LinkedIn.

Autoritățile ruse au amenințat marți să blocheze rețeaua americană de socializare Facebook, în 2018, dacă nu respectă o lege recentă care obligă companiile IT să stocheze datele personale ale utilizatorilor în Rusia, relatează AFP.

Respectarea acestei legi „este obligatorie pentru toată lumea”, a declarat șeful agenției de reglementare a telecomunicațiilor, Aleksandr Jarov, citat de agențiile ruse. „În orice caz, vom face în așa fel încât legea să fie respectată, în caz contrar societatea nu va mai putea să opereze pe teritoriul rus”, a adăugat el.

Iar amenințarea Moscovei nu este doar o vorbă în vânt: Rusia a blocat în acest an accesul la rețeaua profesională LinkedIn, deținută acum de către Microsoft.