ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rusia va lua măsuri de retorsiune ca reacție la decizia Alianței Nord-Atlantice de suplimentare a capacităților militare în Marea Baltică, i-a transmis ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, omologului său din Finlanda, Timo Soini, în contextul începerii unor exerciții militare NATO.

"Nu ascundem atitudinea negativă față de aducerea infrastructurii militare NATO mai aproape de frontirerele Rusiei; nu suntem de acord cu atragerea unor noi țări în activități militare NATO", i-a transmis Sergei Lavrov omologului său finlandez.

Finlanda, care nu este membră NATO, găzduiește un exercițiu militar organizat de Alianța Nord-Atlantică, spre nemulțumirea Rusiei, conform Mediafax.

"Vom invoca dreptul suveran al Rusiei de garantare a securității prin măsuri direct proporționale cu actualele riscuri. Sunt convins că prietenii noștri finlandezi și vecinii vor înțelege acest lucru", a spus Lavrov, citat de site-ul agenției Reuters.
 
Alianța Nord-Atlantică a inițiat luni Exercițiul Baltops 16, care se desfășoară în premieră pe teritoriul Finlandei.

"Suntem convinși că nu există amenințări în regiunea Mării Baltice care să justifice militarizarea", a declarat Serghei Lavrov.

Șeful diplomației ruse a amintit că Moscova a exprimat în repetate rânduri preocupare privind activitățile militare NATO din Marea Baltică.