ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Kremlinul a anunțat că va lua măsurile necesare pentru a se apăra în cazul în care Alianța Nord-Atlantică va desfășura batalioanele suplimentare anunțate în Polonia și țările baltice. Reacția vine după ce secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a anunțat că vor fi trimisi 4.000 de militari suplimentari pentru a întâri flancul estic și a descuraja Rusia, informează B1 TV.

"Este normal ca Ministerul Apărării și alte instituții de profil să verifice modificarea localizării forțelor armate străine în apropierea frontierelor Rusiei. Sunt analizate toate mișcările de trupe și toate modificările și, în mod evident, vor fi luate toate măsurile necesare pentru protejarea intereselor și securității Rusiei", a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Președinției Rusiei.

De altfel, Estonia, Letonia, Lituania și Polonia cer de mult timp consolidarea prezenței militare NATO, pentru descurajarea Moscovei.